turk.internet.com – Bilgiyi Saklamaktan Değil Paylaşmaktan Yanayız

Ahmet Akdağ / ACM Yazılım Teknolojik Çözümler Yöneticisi 21 Ağustos 2008

Daha genç bir girişim olmasına karşın ACM Yazılım, sektöre katma değer sağlama amacını güdüyor. Şirket ortaklarından olan Ahmet Akdağ, 2009 yılında geliştirecekleri çeşitli ürünleri sektörle paylaşmak istediklerini ve bu sayede de bilgi paylaşımı ve kalite vizyonlarını sektöre yansıtmak ve Türkiye’yi yazılımda bilinen kaynaklardan biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.Daha genç bir girişim olmasına karşın ACM Yazılım, sektöre katma değer sağlama amacını güdüyor. Şirket ortaklarından olan Ahmet Akdağ, 2009 yılında geliştirecekleri çeşitli ürünleri sektörle paylaşmak istediklerini ve bu sayede de bilgi paylaşımı ve kalite vizyonlarını sektöre yansıtmak ve Türkiye’yi yazılımda bilinen kaynaklardan biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
turk.internet.com; Yaklaşık 2 yıl önce kurulmuş genç bir şirket olmanıza rağmen, sektörde de yazılımlarınız gibi çeviksiniz. Neden?

Ahmet Akdağ; ACM olarak, kurulduğumuz günden bu yana, sektöre yeni ve dinamik yaklaşımlar getirerek ülkemizde üretilen yazılımların hızlı, esnek ve kaliteli hale gelmesi için çalışmalar yürütmekteyiz. Zaten herhangi bir sektörde başarı sağlayabilmek için yeniklikçi olunması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Nitekim, yazılım sektörünü de şu an bir dönüşüm aşamasında görüyor ve bu dönüşümün sektörün dünya normlarını yakalayabileceği şekilde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada da bizler Türkiye’de öncülüğünü yaptığımız çevik yazılım metodolojileri ile sektörün kalite ve verimliliğinin artacağını düşünüyoruz.

Uygulamada ise genç şirket olmanın getirdiği dinamizm ve doğal esneklikten olabildiğince çok yararlanıyoruz. Ancak bu kesinlikle esnek olabilmek için, genç olmak gerektiği anlamına gelmiyor. Zaten arkasında ısrarla durduğumuz nokta da Agile yöntemler ile hangi ölçekte olursa olsun, tüm şirketlerin esneklik ve hız kazanabileceği. Bu yenilikçi ve dünyada standart olmaya doğru giden yaklaşımın bizlere ve sektöre büyük getirileri olacağını düşünüyor ve bu doğrultuda da çalışmalarımıza tüm hızımız ve gücümüzle devam ediyoruz.

turk.internet.com; Yazılım konusunda dış kaynağa pek ihtiyaç olmadığı bir sezondayız sanıyorum. Bu sezonu nasıl geçiriyorsunuz?

Ahmet Akdağ; Dış kaynak kullanımının getirileri artık ülkemizde de anlaşıldı diye düşünüyorum. Ancak şu anda ülkemizde, dünyadaki krizin yansımalarından kaynaklanan bir hareketsizlik görüyoruz. Bu,şu an için, yazılım sektörüne direkt olarak yansımış değil. Elimizdeki projeler ve sözleşmeli iş gücü desteği hizmetlerimiz devam ediyor. Ayrıca ACM olarak kendi yenilikçi yatırım projelerimize de durgun dönemlerde daha çok ağırlık veriyoruz. Kaliteli kadromuzdaki elemanları kimi zaman bu projelerde de değerlendirebiliyor ve ekibimizi sürekli olarak formda tutuyoruz.

turk.internet.com; Yazılım geliştirilmesi konularında eğitim programlarınız var mı? Kısaca bilgi verebilir misiniz?

Ahmet Akdağ; Agile, Scrum, TDD(Test-Driven Deveploment) ve OOP-Desgin Patterns konularında uzman ekibimizle çeşitli eğitimler vermekteyiz. Bu eğitimlerde zaman zaman sektörü dünya ile bütünleştirmek adına, yurt dışından ülkemize davet ettiğimiz eğitmenlerle de buluşturuyoruz. Bunlardan bir tanesi de 21-22-23 Ağustosta J.B.Rainsberger eğitmenliğinde düzenleyeceğimiz TDD eğitimi. Bu eğitimde TDD’yi doğru uygulamak için gereken tüm temel bilgi ve pratik katılımcılara veriliyor olacak. Eğitimlerimiz ve kurs programımız hakkında detaylı bilgi ve ajanda güncel olarak web sitemizden takip edilebilir durumda.

Ortak katılımlı eğitimlerimize ek olarak eğitim hizmetlerimiz arasında şirketlere özel eğitimler de bulunmakta. Danışmanlık verdiğimiz müşterilerimize istekleri doğrultusunda ekip eğitimleri de vermekteyiz