Marjinal.com.tr

ACM’den yeni mobil çözüm şirketi
logo_small
acm_ahmet_akdag
ACM Yazılım, müşterilerine yüksek kalitede mobil çözümler sunmaya devam etmesini sağlayacak “Nexobile” adında yeni bir organizasyon kurdu.
Türkiye’de Agile (Çevik) alanında lider bir şirket olan ACM, müşterilerine sunmakta olduğu mobil uygulama çözümlerini daha etkin ve odaklı kılabilmek için “Nexobile” adında yeni bir organizasyon kurdu. Geliştirdiği kaliteli ve esnek çözümlerle dikkat çeken ACM, mobil alandaki uzmanlığını Nexobile çatısı altında toplayarak, müşterilerinin mobil ihtiyaçlarına çok daha etkili ve kaliteli çözümler sunmayı ve katma değer yaratmayı hedefliyor.Nexobile, 50 milyona yakın cep telefonu kullanıcısının olduğu ve mobil uygulama popülerliğinin gittikçe arttığı ülkemizde, cihazlara özel kullanım kolaylıkları sunan çözümler üretiyor. Müşteri projelerinde işkoluna özel esnek çözümleriyle dikkat çeken Nexobile, global düzeyde ise Java Verified, Apple, BlackBerry gibi mobil uygulama otoriteleriyle kurduğu iş ortaklıkları sayesinde düşük maliyetli projeler üreterek fark yaratıyor.

Yenilikçi ve kalite odaklı yaklaşımıyla kurumsal iş ortaklarının müşterilerine ve kendi iş süreçlerine vermekte olduğu hizmetleri mobil dünyaya etkili biçimde taşıyan ve iş ortaklarına katma değerli çözümler üreten Nexobile, Türkiye’de üretilmiş olan en kapsamlı mobil orta katman çözümüyle, proje maliyetlerini yüzde 50’ye kadar düşürebiliyor.

Nexobile İş Geliştirme Yöneticisi Ahmet Akdağ, Nexobile’ın kuruluşu hakkında şunları söylüyor: “ACM olarak, uzun süredir, müşterilerimize, Agile (Çevik) şemsiyesi altında kaliteli ve esnek çözümler sunuyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne mobil yazılımlar alanında yenilikçi arayış ve çalışmalarımıza Java, iPhone, BlackBerry, Android gibi platformlarda devam ediyoruz. Müşterilerimiz tarafından da mobil alana ilginin özellikle son yıllarda büyük ölçüde artması, ACM’de yeni bir oluşum ihtiyacını meydana getirdi. Nexobile, tamamen mobil odaklı bir oluşum olarak, ACM’nin mobil ekibinin tümüyle Nexobile’a taşınması ve ayrı bir organizasyon oluşturulmasıyla kuruldu. Bu noktada, Nexobile’a hatırı sayılır bir teknoloji ve insan kaynağı yatırımı yapıldı.”

Her mobil cihaz, uygulama anlamında farklı özellikler taşıyor. Birden fazla platformu destekleyen projelerde testlerin simülatörler dışında gerçek cihazlarla sağlıklı yapılması, uygulamanın canlı ortamdaki performansını çok büyük ölçüde etkiliyor. Bu da cihazların sağlıklı geliştirilebileceği ve test edilebileceği teknolojik ortamların kurulması ihtiyacını yaratıyor. ACM’den gelen teknoloji üzerine yatırımlar yapan Nexobile, çok daha etkili mobil uygulama geliştirme ve test ortamlarına sahip bulunuyor.

Nexobile ekibi, mobil uygulamalar konusunda son derece deneyimli ve Agile (Çevik) pratiklerine hakim mühendislerden oluşuyor. Bu durum, projelerin hızını ve kalitesini besliyor; müşterilerin mobil projelerine katma değer olarak yansıyor.

Akdağ, şöyle devam ediyor: “Kurumsal proje deneyimlerimizle Nexobile bünyesinde oluşturulmuş, sektörde fark yaratacak bir orta katman çözümümüz var. Bu çözüm, desteklediğimiz tüm mobil platformlarda kullanılabiliyor ve iş servisleriyle olan entegrasyon maliyetlerini çok büyük ölçülerde düşürüyor. Bu çözüm sayesinde 250 kadar cihazı desteklediğimiz büyük çaplı bir projede geliştirme maliyetlerini yüzde 50, değişiklik maliyetlerini ise yüzde 30 oranında düşürmüş durumdayız. Çözüm üzerindeki Ar-Ge çalışmalarımız ise istemci tarafında geliştirmeyi kolaylaştıracak şekilde devam ediyor.

Nexobile olarak, bir taraftan pazara hızlı çıkmak, diğer taraftan da kaliteyi korumak gibi ciddi yüklerle uğraşan müşterilerimizin, Agile yaklaşımımız ve mobil orta katman çözümümüzle, mobil platformda da hizmetlerini en etkili şekilde sunmalarını sağlıyoruz. Bu noktada, Nexobile’a yaptığımız teknoloji ve insan kaynağı yatırımıyla, orta vadede mobil uygulamalar konusunda bulunduğumuz bölgede lider şirket olmayı hedefliyoruz.”